Zorgen betreft toename besmettingen Corona

Vanaf nu huisartsverklaring als een leerling verkouden op school komt

We maken ons grote zorgen om de toename Coronabesmettingen in de nabije omgeving. Op een VO school in Nijmegen zijn alle leerlingen naar huis gestuurd.

Tijd om onze zorgen te delen en extra maatregelen te nemen.

Zorgen delen betreft toename nonchalante houding anderhalve meter afstand

We constateren dat steeds meer ouders/verzorgers de anderhalve meter afstand tussen elkaar niet langer handhaaft.

Wij maken ons hier zorgen over. Ook andere ouders/verzorgers maken zich zorgen om deze houding.

We hebben u aangegeven dat het niet aan ons is om te handhaven. U bent verantwoordelijk voor uw eigen gedrag. We vinden het wel verstandig om u nogmaals te vragen om buiten het hekwerk de anderhalve meter te handhaven. We horen als volwassenen het voorbeeld te geven. Bij veel ouders/verzorgers lukt dat goed. Bij andere zien we dat niet. We zien ook een toename van afspraakjes maken bij het hekwerk. En dat gebeurt niet met de benodigde afstand. Spreek hiervoor a.u.b. een andere plaats af, verder weg van ons schoolplein.

Geef ouders/verzorgers de kans om hun kind nabij over te dragen. Blijf niet bij het hekwerk staan. Andere ouders/verzorgers hebben ook het recht om dichter bij het hekwerk de kinderen over te dragen aan de leerkracht. Het stoort andere ouders/verzorgers dat dagelijks dezelfde mensen lang blijven staan. Ook ouders die geen jongste kinderen hebben.

Extra maatregelen:

1. Ouders/verzorgers nemen anderhalve meter aftsand en spreken niet af nabij de speelplaats.

2. Ouders/verzorgers dragen de leerling over en gaan direct naar huis.

3. Ambulant personeel wijst ouders/verzorgers op het naleven van de anderhalve meter afstand.

 

Wat doet de school als een leerling verkouden op school zit?

Als er geen contact is geweest tussen ouders/verzorgers en de school, dan sturen we de leerling altijd direct naar huis.

Ouders/verzorgers verklaren ons nu dat de huisarts heeft verklaard, dat enkele leerlingen met chronische verkoudheid wel veilig naar school kunnen gaan. Bij twijfel raadplegen wij de GGD of de schoolarts.

Vaak adviseren wij ouders met verkouden leerlingen, om de kinderen wel te laten testen. Veel ouders geven hier gehoor aan. Dat is fijn, want dat kan de leerling ook met een verkoudheid naar school komen. Dat is ook fijn omdat de medewerkers zich dan veilig voelen.

Aangezien we nu het risico lopen dat kinderen verkouden naar school komen en een ouder/verzorger zelf heeft bepaald dat het ‘gewoon is voor de leerling’, vinden we dat een ongewenst hoog risico op besmettingen met Corona. Om deze reden willen we vanaf morgen een extra maatregel invoeren voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Extra maatregel:

1. Vanaf vandaag, donderdag 10 september 2020, zullen we u om een huisartsverklaring vragen als de leerling verkouden naar school komt, vanaf 7 jaar. Geeft de huisarts geen verklaring af, dan moet u de leerling laten testen voordat deze weer naar school mag.

 

We hopen op uw begrip voor de extra maatregelen.

Veiligheid staat voorop.

Hartelijke groet, Carlina van den Heuvel

« Terug naar overzicht