Welke plannen leerlingenraad zijn opgepakt? Met welk resultaat?

Beste ouders/verzorgers,

 

Begin schooljaar hebben de leerlingen uit de leerlingenraad aan mij gepresenteerd welke verbeterpunt ze graag willen dat we dat als team oppakken.

In het team is het draagvlak onderzocht en hebben we onderstaande verbeterpunten opgepakt.

 

  1. De muren moeten worden opgeknapt. Waarom? Er zitten gaten in de muren. Of de muren zijn vies. We willen in een nette klas werken, waar we trots kunnen zijn.

Welke acties zijn uitgezet?

  • Ik heb ervoor gezorgd dat vanuit het Gemeenschappelijk beleid Kans & Kleur de planning groot onderhoud Viersprong nu eerder staat ingepland. In 2025 worden alle muren in de hele school opgeknapt.
  • Ik heb ook hulp gevraagd aan ouders om te helpen. In de keuken zijn de muren reeds opgeknapt en deze zal begin nieuwe schooljaar verder worden opgeknapt. Onze conciërge Micha is samen met onze vrijwilliger Hans tussendoor al gaten aan het vullen in de school.

2. Klassenklimaat verbeteren.

Welke actie is uitgezet?

  • Opdracht gegeven om klimaatbeheersing in alle groepen te realiseren in het schooljaar 2024-2025. Het bedrijf wat met ons samenwerkt zal bedrijven de opdracht geven om offertes aan te leveren. Daarna weten we wie en wanneer dit zal worden geplaatst.

3. Een grotere fietsenstalling, leuke speelelementen erbij (zoals een Kingveld of extra tafeltennistafel)

Welke actie is uitgezet?

  • Willem heeft samen met de leerlingenraad (of op hen verzoek een evrvanger voor deze leerling (-en) tijdens het keuze-atelier latenw eten dat we uit onze begroting voor €10.000,- kunnen investeren. Hieronder een verslag van meester Willem (vakdocent gymnastiek).
  • Tijdens het keuze-atelier van februari en maart heb ik samen met de kinderen van de leerlingenraad nagedacht over het schoolplein. Tijdens de eerste bijeenkomst hebben de kinderen in groepjes kunnen brainstormen wat ze het liefste zien op hun ideale schoolplein. Daarna hebben ze in deze groepjes een moodboard gemaakt. De derde week hebben ze daadwerkelijk een schoolplein van boven ontworpen waarbij alles mogelijk was. Alle krachten zijn gebundeld in de laatste week waarbij drie opties zijn besproken om het budget te verdelen. Uiteindelijk is er een optie overgebleven waar alle leerlingen van de kinderraad het mee eens zijn. De leerlingenraad heeft samen met meester Willem de plannen gepresenteerd in de groepen. In 2024-2025 gaat het plan ook werkelijkheid worden, als dat mag kwa regel-en wetgeving. 

Welke plan gaat uitgevoerd worden?

Project fietsenstalling. We gaan onderzoeken of we de fietsen aan voorkant van de school kunnen plaatsen, zodat de fietsenstalling als extra speelruimte beschikbaar komt. Dan kunnen we ook bij regen gewoon buiten spelen.

Er komt een volledige nieuwe schommel/meubel. De oude schommel wordt volledig verwijderd.

Er komen sportkliko’s met buitenspelmateriaal voor elke bouw 3-4, (4-5 + 5-6, 7-8).

Extra lijnen op ’t plein voor leuke sportactiviteiten, zoals Kingen.

Offertes worden begin schooljaar 2024-2025 aangevraagd.

Zodra we definitief een keuze hebben gemaakt, kunnen we de planning met u en uw kind (-eren) delen.

 

Tot slot wil ik melden dat het plan van leerling Melle onvoldoende draagvlak had, maar… er komt opeens een beweging.

Einde schooljaar merken we dat er binnen het team medewerkers zijn die het plan van Melle toch weer opnieuw willen voorleggen aan het team als geheel.

Over welk plan gaat het dan?

De lunchpauze moet langer voor de kinderen en we willen langer buiten kunnen spelen. Leerkrachten moeten ook kunnen pauzeren. 

Zo zie je maar. Soms wordt een plan niet direct omarmt, maar heb je wel een zaadje geplant, wat later toch wordt opgepakt.

 

Ik wil de leerlingenraad van harte bedanken.

Ik kijk uit naar de samenwerking met een nieuwe leerlingenraad komend schooljaar.

 

Vriendelijke groet, Carlina van den Heuvel

Directeur De Viersprong

 

 

« Terug naar overzicht