Terugblik Sinterklaas en studiemiddag 4 december 2020

Wat hebben we genoten en wat een betekenisvolle middag…

Ondanks de lockdowns is Sinterklaas toch op De Viersprong gekomen.

Het was gezellig. Het is en blijft een geweldig kinderfeest. In de groepen 5 t/m 8 zijn prachtige sursprises gemaakt. We kijken terug op een hele fijne Sinterklaasviering.

In de middag hebben we als team afscheid genomen van juffrouw Emmie. We zijn haar dankbaar voor haar enorme inzet en bijdrage voor de kinderen. Als team hebben we haar verwend.

Daarna hebben we gesproken over burgerschap. Onze rol binnen de maatschappij.

Medewerkers in de zorg krijgen zeer terecht landelijke erkenning voor de buitengewone inzet, die helaas nog veel van hen zal vragen in de komende weken. Het Coronavirus blijft immers ‘onder ons in Nederland’.

We zijn stil gaan staan bij allerlei mensen die het nu extra zwaar hebben. Denk aan mensen in quarantaine, horeca-ondernemers, de eenzaamheid voor oudere mensen. Enz enz.

In de middag hebben we 10 verschillende personen of bedrijven bezocht. In kleine groepjes. We hebben daar een symbolisch hart onder de riem bezorgd. In de vorm van een heerlijke wintercake, die door ‘Stichting Andere Koek” is bereid.

Vanuit burgerschap, onze maatschappelijke verantwoording binnen Wijchen hebben we op 10 plaatsen onze bijdrage kunnen afleveren.

We hebben ons als voorbeeld opgesteld, maar hopen dat u dit gaat voortzetten. We adviseren u de kinderen mee te nemen en te betrekken.

Wat kunt u voortzetten?

Bezorg als gezin ook een “Hart onder de riem.”

Maak een spandoek, gedicht, kaartje, liedje of dansje. Neem iets lekkers mee.

Wie kent u, dit dit zeker kan gebruiken?

En na afloop garanderen wij u dat uw hart gevuld is en blijft met warmte en betrokkenheid voor de ander.

Want we doen het samen beste ouders/verzorgers!

Laten we in de komende weken goed op elkaar letten.

 

Hartelijke groet, Carlina van den Heuvel

Directeur KBS De Viersprong

 

« Terug naar overzicht