Kinderboekenweek 2021- Worden wat je wil!

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

 
Op het Boekenbal op dinsdag 5 oktober worden de Gouden Griffel voor het mooiste boek en het Gouden Penseel voor het mooiste geïllustreerde boek uitgereikt.
Wanneer je tijdens de Kinderboekenweek een boek koopt krijg je bij de boekhandel het kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dit jaar is het geschenk: ‘Tiril en de toverdrank’, geschreven door Bette Westera.  Ook is er een prentenboek van de Kinderboekenweek te koop. Dit heet: ‘Dromer’ van Mark Janssen.
 
Kinderboekenweek op de Viersprong.

Op woensdag 6 oktober start de Kinderboekweek met het thema: Worden wat je wil. In deze periode hebben we extra aandacht voor het lezen, boeken, schrijvers en uiteraard het lezen met plezier. 

De leerkrachten zullen vertellen over hun meest inspirerende kinderboekenschrijver. 

Zo koppelen we het thema invloedrijke personen aan de Kinderboekenweek. 

De inhoud van de Kinderboekenweek gaat over worden wat je wil. Beroepen. 

 

Ouders vertellen over hun beroep.

Er hebben zich reeds een aantal ouders aangemeld bij de eigen leerkrachten om iets te vertellen over hun beroep. Mocht u nog interesse hebben geeft u dit dan even aan bij de leerkracht. 

 

Voorleeswedstrijd.

De leerlingen uit de groepen 7 en 8 mogen meedoen met de voorronde van de voorleeswedstrijd. Hier komt uiteindelijk een schoolwinnaar uit. Wij hopen weer veel voorleestalenten te mogen zien.

 

Sparen voor gratis boeken voor de schoolbieb.

Tijdens de Kinderboekenweek kan er weer gespaard worden voor gratis boeken voor onze schoolbieb. Wanneer u tijdens de Kinderboekenweek 6 t/m 17 oktober een boek aanschaft bij Bruna Wijchen en de bon hiervan inlevert bij juf Marieke en Ilse in groep 1-2 A, spaart u mee. 

De school mag namelijk voor 20% van het totale bedrag aan kassabonnen uitzoeken aan boeken in de Bruna winkel. Spaart u ook mee?

De leerlingen uit de groepen 7 en 8 mogen meedoen met de voorronde van de voorleeswedstrijd. 

Boekenruilmarkt op woensdag 13 oktober.

In de Kinderboekenweek organiseren we op woensdag 13 oktober om 14 uur een boekenruilmarkt!

Het werkt zo:

– Je levert volgende week vanaf 6 oktober één of meerdere boeken in bij je juf of meester 

– In ruil krijg je één bon. 

– Met deze bon mag je één nieuw boek komen uitzoeken op de boekenruilmarkt op woensdag 13 oktober, meteen na schooltijd op het leerplein/aula. 

Ga thuis op zoek en neem snel een mooi boek mee! 

Kies een boek dat je zelf ook leuk vindt en waar je iemand anders mee kunt verblijden. Bovenbouwboeken zijn ook zeer welkom voor de inbreng! 

Bewaar je bon goed, bijvoorbeeld in je la op school.

Op de boekenruilmarkt kun je lekker rondsnuffelen en een leuk “nieuw” boek mee terug naar huis nemen. 

Samen maken we de beurs tot een succes!

Veel ruil- en leesplezier!

Namens de werkgroep kinderboekenweek,

Ilse van de Vondervoort

« Terug naar overzicht