Delen zorg betreft voldoende personeel, als…

We zijn compleet gestart. Alle medewerkers zijn werkzaam. Maar hoe gaat dat verder?

Door het Coronavirus kunnen we slechts kort vooruitkijken. We weten niet hoe de status over vier weken zal zijn. We weten wel welke zorgen er nu al landelijk in het onderwijsland leven.

 

Grote zorg is het blijven bezetten van alle groepen. Kan de leerkracht niet komen, dan bellen we onze vervangerspool. Maar is er geen vervanger beschikbaar, dan kunnen we geen opvang op school realiseren. U moet de kinderen dan thuis opvangen. De leerkracht kan in quarantaine thuisonderwijs aanbieden, mocht deze niet ziek zijn. Maar ook dat weten we niet van tevoren.

Landelijk is er al veel te doen over problemen over het testbeleid voor leerkrachten. Er zijn wachttijden om te kunnen testen op het Covid-virus. Wachttijden voor de uitslag, terwijl de leerkracht soms in quarantaine moet.

We horen verhalen van andere scholen in het land, die groepen nu al naar huis hebben moeten sturen. Zelfs zijn er scholen die geheel zijn gesloten, omdat er geen enkele leerkracht nog beschikbaar is. Met het lerarentekort wat we toch al hebben, is dit een grote uitdaging erbij.

Persoonlijk maak ik me hier grote zorgen over. Ik weet welke impact dit als ouder heeft op de thuissituatie. Weet welke impact dit heeft op onze kinderen, maar ook op het team als geheel.

Om deze reden doen we er alles aan om ons zo goed mogelijk aan alle regels te houden.

Ik richt me hierbij op alle kinderen, ouders, medewerkers: Handhaaf alstublieft de anderhalve meter. Wuif geen verkoudheden, dringend advies om in quarantaine te gaan, verhoging e.d. weg, maar blijf thuis. Laat het ons weten, zodat we kunnen sturen op de veiligheid voor ons allemaal. Wij vragen bijna wekelijks advies aan de GGD hoe we het beste kunnen handelen, als we iets horen. We zijn geen experts op dit gebied, waardoor we ons continue laten adviseren.

Samen zorgen we ervoor dat we ons onderwijs kunnen vervolgen.

Vriendelijke groet, Carlina van den Heuvel

Directeur KBS De Viersprong

« Terug naar overzicht